Vitvinspasta med tofu och soltorkad tomat

Vitvinspasta med tofu och soltorkad tomat

En supergod och enkel pasta med krämig vitvinssås, soltorkade tomater och tärnad tofu.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Keyword: Pasta, Scrambled tofu, Soltorkade tomater, Vitt vin, Vitvinspasta
Portioner: 4 port
Cost: ca. 16 kr. / port.

Utrustning

  • 1 Stekpanna
  • 1 Skärbräda
  • 1 kockkniv

Ingredienser

  • 4 port pasta
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl. vitt vin
  • 3 dl. växtgrädde
  • Persilja
  • ca. 200 g. tofu
  • ca. 100 g. soltorkade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk. citronsaft kan uteslutas
  • olja för stekning

Instruktioner

  • Värm olja i en stekpanna
  • Finhacka lök och vitlök och fräs i pannan
  • Häll över vinet och rör runt, låt koka upp
  • Tillsätt grädden och häll i pastan
  • Tärna tofun och hacka de soltorkade tomaterna
  • Låt pastan koka i vitvinssåsen tills den är färdigkokt och såsen reducerat ner, rör om med jämna mellanrum och se till att såsen inte reducerar för mycket så pastan inte blir kokt.
  • När det är ca. 2 minuter kvar på kokningen, häll i tofun, de soltorkade tomaterna, persilja och citronsaft
  • Smaka av med salt och peppar

Anteckning

Rekommenderade artiklar