Avokadomacka

En supergod macka med avokado, majonnäs, färsk sallad, tomat samt lite salt och citronpeppar. Mums!
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Smörgåsar
Kök: Svenskt
Keyword: Avokado, Majonnäs, Smörgås, Tomat
Portioner: 2 portioner
Författare: robinsveganmat
Cost: ca. 20 kr. / portion

Utrustning

  • Stekpanna (kan uteslutas)

Ingredienser

  • 2 ciabattabröd
  • 1 avokado
  • 1 tomat
  • ca. 6 msk. äggfri majonnäs
  • några salladsblad
  • flingsalt
  • citronpeppar
  • groddar eller annan garnityr kan uteslutas

Instruktioner

  • Tillaga ciabattabröden om du har frysta/obakade
  • Om du har färska ciabattabröd: rosta dem gärna lätt i en torr panna (inte nödvändigt men gott!)
  • Dela avokadon i två delar, gröp ur den och skiva båda halvorna
  • Skiva tomaten och dela skivorna på hälften
  • Bred ut majonnäs på ciabattabröden
  • Lägg på sallad och sedan några skivor avokado och några skivor tomat
  • Strö över flingsalt och citronpeppar
  • Toppa gärna med groddar eller liknande om du har det

Anteckning

Rekommenderade artiklar